Nieuws

Juni

WE'RE OPEN!

We're open!

April

WE'RE OPEN!

We're open!

GREAT GREEK

GREAT GREEK!
Lente is ... een mediterraans gerecht op je bord! Onze Great Greek is een ode aan de zon. Een sappig stukje lamsvlees met ratatouille van aubergine, frisse komkommer en een toefje romige feta. Alleen de sirtaki en de ouzo moet je er zelf nog bij denken.

Great Greek

BOLLYWOOD DELIGHT

 

The Bollywood Delight

Look who's back in town! Deze aromatische kippenburger neemt je mee op een zinnenprikkelende reis naar Indië. Een krokant broodje, gemarineerde kip, een yoghurt-muntsausje en een kruidige mangochutney. Bravoure à la Bollywood!

 

Bollywood Delight

Maart

WE'RE OPEN!

Ellis-restaurants rijzen als paddenstoelen uit de grond! Vandaag, op 29 maart openen we onze derde vestiging in Antwerpen op de Leopold de Waelplaats. Voortaan eet je de beste burgers van 't Stad met zicht op het Museum van Schone Kunsten. Hoe schoon is dat?!

We're open!

Februari

PARKS - WE ARE OPEN

Parks is de ultieme winkelmetropolis: het walhalla voor de veeleisendeshopper. En tussen het winkelen door, savoureer je hier je favoriete gourmet burger. Geen betere manier om je batterijen op te laden.

Parks - We are open

Januari

SWEET CHORIZO PORC

Hoe maak je een varkensburger de luxe? Met een BRASVAR'ken! Het sappige, verfijnde vlees komt van varkens die dier- en milieuvriendelijk worden gekweekt. Bij deze seizoensburger hoort een heerlijke chutney van abrikozen en chorizo. Gegrilde paprika en rode uien zorgen voor een tasty bite.

SWEET CHORIZO PORC

CRISPY INDIAN HALIBUT

Onze seizoensburger brengt hulde aan de heilbot, de reus van de zee. Met zijn subtiele
en frisse smaak past hij uitstekend bij gemarineerde groentjes - op z'n Indonesisch:
atjar tjampoer. Nog een aromatische appel-currysaus en knapperige ijsbergsla en je hebt
een fishy delicious pleasure!

CRISPY INDIAN HALIBUT

December

WE'RE OPEN

We're open

FAMILY TIME

Family Time

ROSSINI RULES!

Met de feestdagen in het vizier stelden we een burger samen die heerlijk decadent is. Rossini tilt rundsvlees naar een hoger niveau met foie gras, truffelsalsa, confituur van rode ui en knapperige rucola - een presentje voor je smaakpapillen. Proef hem voor het te laat is!

ROSSINI RULES!

PARLY 2, HERE WE ARE!

EGB verovert gestaag het hart en de magen van de Fransen. Onze zuiderburen lusten wel pap van gastronomie. Geen wonder dat de beste burgers ter wereld er als warme broodjes over de toonbank gaan ...

PARLY 2, HERE WE ARE!

Oktober

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

HAPPY TURKEY!
Vergeet die nakende herfstdip! De Happy Turkey-seizoensburger tovert een brede smile op je gezicht. Onze kalkoenburger met waterkers en kervel heeft een zachte anijssmaak, perfect in balans gebracht met een frisse vinaigrette en de zoet-rokerige smaak van courgettes. Eat & enjoy!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

FIG IN LOVE!
Fig in Love is een romantisch avontuur voor je smaakpapillen. Onze rundsburger is vergezeld van een rijkelijke saus met mascarpone, pistachenoten en kaneel. Een dappere chutney op basis van vijgen geeft het geheel pit. Deze hartig-zoete combo brengt foodies gegarandeerd in de culinaire hemel!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

September

UTRECHT, HERE WE ARE!

UTRECHT, HERE WE ARE!

Juli

WTF?! BURGER

Zin in een stoere hap met een hoog machogehalte? Zet je tanden dan in onze WTF?! Burger: een beest van een burger met rundvlees, een royale portie kaas en een saus die je doet hunkeren naar méér. Voor M/V met ballen!

WTF?! Burger

SUNNY FRESH CARROT!

Als de zomer niet naar ons komt, toveren wij hem op je bord! Sunny Fresh Carrot proeft zuiders zonnig – ook als het pijpenstelen regent. Voor deze veggieburger van wortel en kikkererwt gaat iedereen voor de bijl. Gember, limoen en ijsbergsla brengen verfrissing – zelfs als de temperaturen daar niet om vragen …

SUNNY FRESH CARROT!

Juni

ELLIS GOURMET BURGER MOVIE SPOT - CHECK IT OUT!

Zag je onze nieuwe spot al? Wij vinden hem smokin’ hot, funky en beestig! In de bioscoop is hij helaas verboden voor kijkers jonger dan twaalf. Maar oordeel vooral zelf: check it out!

   

Ellis Gourmet Burger Movie Spot - Check it out!

SUMMER EDTITION 2016!

De zomereditie van onze Gazette is net van de persen gerold!
Je vindt ze in een van onze restaurants en mag ze trouwens gratis meenemen. Of lees ze hier online!

Summer Edtition 2016!

Mei

TRY OUR EXCLUSIVE 5TH ANNIVERSARY BURGER

Om onze vijfde verjaardag te vieren, stelden we een limited edition-burger samen met Kobe-rundvlees, rechtstreeks ingevoerd uit Japan. Het meest luxueuze vlees ter wereld was vroeger een privilege voor de Japanse keizer. Nu geniet ook jij van dit exclusieve vlees met een superieure smaak en structuur. We serveren het vlees met rammenas, kimchi en een sausje op basis van wasabi - een knipoog naar Japan. Een hemelse burger waarvan de smaak je voor altijd bijblijft!

TRY OUR EXCLUSIVE 5TH ANNIVERSARY BURGER

19 MEI MAAKT ELLIS BLIJ!

Precies vijf jaar geleden opende Ellis haar eerste restaurant op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Dat jullie pap lusten van onze burgers is zeker: op vijf jaar tijd openden we tien vestigingen in België, drie in Nederland, en binnenkort eentje in Frankrijk. Een dikke merci aan al onze trouwe fans voor hun steun én ... goede smaak!

19 mei maakt Ellis blij!

April

WE ARE OPEN!

Na Amsterdam en Rotterdam komen nu ook de foodies van Breda aan hun trekken.

 

 

WE ARE OPEN!

CUTE RELISH LAMB

Cute Relish Lamb wordt bereid met Texels schaap, gegeerd voor zijnsappige vlees. We besprenkelen het lamsvlees met een smaakmaker in New Yorkse stijl met komkommer en citroentijm. De garnituur van ananas, smeuïge geitenkaas en krokante ijsbergsla maakt deze lentefrisse burger gewoonweg onweerstaanbaar!

Cute Relish Lamb

Maart

LOOK INSIDE

Nog geen tijd gehad om al de Ellis vestigingen te bezoeken? Voortaan kan je in elke vestiging virtueel binnenwandelen! Neem een kijkje hier op onze website.

Look inside

Februari

ONZE FOODTRUCK OP BATIBOUW!

Deze week opent Batibouw zijn deuren. Bouwlustigen zakken dan massaal af naar Brussel. Van al dat struinen tussen plinten, schrijnwerk en zonneboilers krijgt een mens honger. Gelukkig bouwt Ellis voortdurend aan heerlijke hamburgers. Zin in een hap tussendoor? Je vindt onze foodtruck tussen paleis 7 en 11, gang 11C

ONZE FOODTRUCK OP BATIBOUW!

Januari

SCARY SMOKED SEAWOLF

Oké, moeders mooiste is hij niet. Maar de zeewolf smaakt - ondanks zijn lelijke tronie - gewoonweg héérlijk! Scary Smoked Catfish met gegrilde zeewolf en Hollandaise-saus combineert perfect met de frisse, anijsachtige smaak van venkel. Een knapperig plakje spek geeft deze lekkernij extra body. Tast toe!

Scary Smoked Seawolf

PROEF ONZE NIEUWSTE SEIZOENSBURGER

Op druilerige winterdagen doet soul food wonderen. Seizoensburger Amazing Glazed Pork is een vette knipoog naar de Elzasser-klassieker met zuurkool. Het Brasvar-varkensvlees is sappig en smakelijk geglazuurd met sinaasappel, tijm en sojasaus. Een hartverwarmende hap met een pittige Aziatische twist, knapperig ijsbergsla en mosterdsaus. Watertanden gegarandeerd

PROEF ONZE NIEUWSTE SEIZOENSBURGER

GAZETTE WINTER 2015!

De wintereditie van onze Gazette is net van de persen gerold!
Je vindt ze in een van de EGB-restaurants en mag ze trouwens gratis meenemen. Of lees ze hier online!

Gazette Winter 2015!

December

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

Gelukkig nieuwjaar!!!

HEROPENING SINT-ALDEGONDISKAAI

Luid tromgeroffel: op 15 december heropent de EGB-vestiging aan het MAS! We sloten even onze deuren om in een mum van tijd de zaak uit te breiden. Meer plaats dus om de vele bezoekers van het MAS en alle andere EGB-fans op te vangen. Nieuwsgierig naar het resultaat van de noeste verbouwingen? Rep je naar de Aldegondiskaai!

HEROPENING SINT-ALDEGONDISKAAI

Oktober

BURGER GUERILLA: MONDAY NOVEMBER 16 2015

Ellis Gourmet Burger Leuven pakt uit met een battle of the burgers waarin chefs Ken Verschueren en Niels Brants het tegen elkaar opnemen. Voor amper 40 euro per persoon geniet je van dappere dranken en spijzen. De gemoedelijke strijd krijg je er voor niks bij. Mail je inschrijving naar guerilla@ellisgourmetburger.com.

Liever gratis genieten? Post een foto van jezelf met een Ellis-burger op een leuke locatie op de Facebookpost van de Burger Guerilla. Wie weet win je een van de twee duotickets. Durf je? Wedstrijd loopt t.e.m. 6 november. De winnaars worden op 9 november bekend gemaakt.

Burger Guerilla: Monday November 16 2015

ELLIS GOURMET BURGER MECHELEN VANAF VANDAAG OPEN

'Het is gebeurd... We zijn open ! Kom naar Ellis Gourmet Burger op de IJzerenleen en laat je verleiden door duivelse burgers...'

Ellis gourmet burger Mechelen vanaf vandaag OPEN

ELLIS GOURMET BURGER KOMT NAAR MECHELEN

Ellis Gourmet Burger komt naar Mechelen, en dat zal iedereen geweten hebben! Om de aftrap te geven voor onze nieuwste locatie, geven we gratis burgers weg op onze Foodtruck Tour. Onze foodtruck houdt deze week halt op strategische locaties in het Mechelse. See you there!

Ellis Gourmet Burger komt naar Mechelen

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

Is er iemand op wie je graag indruk wil maken? Of wou je gewoon jezelf eens trakteren op iets bijzonders? In beide gevallen moet je dringend proeven van onze sweet yellow lobster tussen zo'n heerlijk luxueus briochebroodje. Dat vormt het geknipte omhulsel voor dat verrukkelijk verse, perfect gekookte kreeftenvlees. Zalig malse en sappige kreeft, gecombineerd met rucola en oosterse pak choi en om het helemaal af te maken een delicaat laagje saffraanmayonaise. Wat een feest voor je smaakpapillen!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

Nu de temperaturen dalen wordt de warmte opzoeken een nieuwe topprioriteit. Wel, onze nieuwe red chilli burger is zo hot en hartig dat je er blij van wordt... en het er warm van krijgt. Perfect om op kille dagen te chillen, dus - of is het chilliën ! Deze burger bevat gemalen rundvlees, chilli-tomatensaus die er de pit aan geeft en jalapeños die de temperatuur zullen doen stijgen. De cheddar en de knapperige sla herstellen dan weer het smaakevenwicht... want dat we je een kick willen bezorgen wil nog niet zeggen dat je ook je mond moet schroeien!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

September

ELLIS GOURMET BURGER GENOMINEERD VOOR HANDELSCONCEPT VAN HET JAAR!

Dat onze hamburgers 'prijsbeesten' zijn, daar lopen we graag mee te koop. Dat we met EGB zélf in de prijzen vallen, daar pakken we nog liever mee uit. Schreeuw het van de daken: EGB staat op de shortlist van de Mercuriusprijs. Op 28 oktober weet je wie aan de haal gaat met de prijs voor hét handelsconcept van 2015. 
Duimen voor ons f*cking-licking good food!

Ellis Gourmet Burger genomineerd voor Handelsconcept van het jaar!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

Het Texelse schaap is opvallend gespierd. Resultaat: slank en stevig vlees van topkwaliteit!
De gegrilde paprika en tapenade doen het vlees alle eer aan.
Wat deze burger écht onweerstaanbaar maakt? De Torta de Oveja: een artisanale kaas van rauwe schapenmelk, zo smeuïg dat hij smelt in je mond.
Zijn kenmerkende smaak tilt het lamsvlees naar een hoger niveau, zonder te overheersen - een terechte winnaar van de gouden medaille op de World Cheese Awards 2014

try our newest season burger

Juni

HELLO SUNSHINE, IT’S SUMMERTIME!

Het zomert bij Ellis! En dan zijn we nóg meer open. Vanaf 15 juni kun je hier alle dagen terecht voor je favoriete hap, verkwikkende cocktails en dorstlessende ijsthee 'maison'. We houden je hoofd koel en je hart warm van 11:30 tot 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot middernacht. Kom snel proeven van de zomer!

Hello sunshine, it’s summertime!

BIJT DE EXAMENSTRESS WEG!

Blokken is nooit populair geweest, behalve het tv-spelletje in ons collectieve geheugen. Examens zijn een blok aan het been van de student. Gelukkig zijn er manieren om de stress te lijf te gaan: pik een festival mee, volg een cursus paaldansen, of hou het hoofd koel in een plonsbad. Nóg beter: haal de knoop uit je maag met een heerlijke burger – de beste hap in tijden van examenstress

BIJT DE EXAMENSTRESS WEG!

Mei

ZET EEN BURGER OP JE BUCKET LIST!

Hoe ziet jouw perfecte burger er uit? Hoe vettiger hoe prettiger, of licht en verfijnd? Simpel en sober, of een culinair hoogstandje? Pittig en met ballen, of zacht en zoet? Van eigen bodem of met een exotisch kantje? At je hem al, of kwam je hem alleen nog maar tegen in je dromen? Laat het ons weten!

Zet een burger op je bucket list!

ELLIS GOURMET BURGER EN TOPCHEF WOUTER KEERSMAEKERS SAMEN OP ANTWERPEN PROEFT.

Van 14 tot en met 17 mei strijkt het culinaire publieksfestival Antwerpen Proeft neer in de Waagnatie. Ellis Gourmet Burger en topchef Wouter Keersmaekers van de Schone van Boskoop slaan de handen in elkaar. We bedachten speciaal voor deze gelegenheid een bijzondere burger. Kom hem proeven in onze Foodtruck!

Ellis Gourmet Burger en topchef Wouter Keersmaekers samen op Antwerpen Proeft.

April

ONTDEK DE BLUE CHEESE MADNESS

Kaas met ballen!
Onze Blue Cheese Madness heeft zijn naam niet gestolen. In deze rundvleesburger speelt blauwe kaas een gewaagde hoofdrol. 'Bleu des Causses' van kaaskenners Van Tricht is  een intense, perfect gerijpte kaas. Wie durft?

Ontdek de Blue Cheese Madness

OPENING ELLIS GOURMET BURGER LEUVEN

"One small step for Ellis, one giant leap for Leuven" - Alderman Erik Vanderheiden.

Opening Ellis Gourmet Burger Leuven

Februari

40 DAGEN ZONDER VLEES BIJ ELLIS GOURMET BURGER

40 dagen zonder vlees hoeft niet gelijk te staan aan 40 dagen zonder burger. Probeer daarom zeker eens onze overheerlijke veggieburgers

40 dagen zonder vlees bij Ellis Gourmet Burger