What's New?

Oktober

STICKY FLOWER WINGS

Daar hadden we je bijna! Deze bloemkool-”wings” hebben we vermomd in een jasje van zoete sriracha en pankocrumble. Zo heerlijk & sticky dat je er nog dagenlang duimen en vingers van af wil likken. (En ze zijn nog 100% vegan ook!)

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Sticky Flower Wings

PARMESAN POTATO CHURROS

Eigenlijk zoals gewone churros. Maar dan helemaal anders. Ze verrassen je van bij de eerste hap. Gemaakt van gefrituurde aardappelpuree en parmezaanse kaas. Geserveerd met geraspte parmezaan en verse rozemarijn. Delen & dippen is de boodschap!

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Parmesan Potato Churros

MAPLE GLAZED VEGETABLES

Hoorden we iemand "vergeten groenten" zeggen? Echt niet! Deze baby's zijn terug. En hoe? Geglazuurd met ahornsiroop en tot in de perfectie geroosterd. Gezond en super lekker. Graag gedaan.

 Maple Glazed Vegetables

GOAT CHEESE QUINOA SALAD

Als je dacht dat salades enkel voor de zomer zijn, gaan we je moeten tegenspreken. Deze combinatie van quinoa en linzen met geitenkaas, een vleugje honing, gemengde bieten en een crumble van pistachenoten is voedzaam én verrassend. Wedden dat elke hap je weer versteld doet staan? 

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Goat Cheese Quinoa Salad

TOMATO SOUP

What you see is what you get? Natuurlijk niet, want dit is tomatensoep à la Ellis. Maar het recept houden we lekker voor onszelf – beloofd aan oma, weet je wel.

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Tomato Soup

MUSHROOM SOUP

Wat is er tijdens deze koude dagen beter dan een lekkere kom dampende soep van verse bospaddenstoelen? Voor de echte champi-lovers hebben we uiteraard ook nog onze veggie Portobello Burger!

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Mushroom Soup

THAI CURRY SALMON

Even ontsnappen aan de koude winterdagen? Wij hebben voor jou een mini-trip in de aanbieding richting Zuid-Oost-Azië. Lekker pittig, maar niet té. Het zou zonde zijn om die heerlijke, delicate smaken te verpesten!

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Thai Curry Salmon

ELLIS SUPER BOWL

Mocht er een Super Bowl voor desserts bestaan, dan zou dit dessert die so-wie-so winnen. Roomijs van gezouten karamel met macarons, bedekt met een laagje karamelsaus en een lekkere crumble van karamel & zeezout. Eerlijk? Hiermee hebben we onszelf toch even verbaasd.

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Ellis Super Bowl

BLUEBERRY LAYERED PIE

Aanvallen maar! Dit volledig vegan dessert is een absolute primeur bij Ellis. Bosbessen, frambozen, een crumble van gezouten karamel en vanilleroomijs: op-en-top raw en vegan. Een hemelse lekkernij waaraan niemand kan weerstaan.

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Blueberry Layered Pie

THE BLACK LAMBA

Zet je schrap voor de Black Lamba! Deze sappige lamsburger boordevol smaak laat je nooit meer los. Wat mag je verwachten? Een lamsburger en stukjes ‘pulled’ lamsschouder - een heerlijk duo met een robuust karakter. Belegen geitenkaas en een authentiek sausje tillen de smaak naar een nog hoger niveau. Klaar om dit zwarte beest te temmen?

Picture by Willem Van Puyenbroeck

The Black Lamba

Mei

NEW: POUTINE!

Als je Canada al bezocht, ben je zeker vertrouwd met het nationale gerecht, Poutine. Een kleine introductie voor wie het niet kent: op een bedje van verse frietjes ligt een laagje kaas dat wordt overgoten met een luchtige vleesjus. We zijn er zeker van dat dit Canadese nationale gerecht binnen de kortste keren ook de Ellis harten sneller zal doen slaan.

Picture by Willem Van Puyenbroeck

NEW: Poutine!

BOLLYWOOD DELIGHT

Wedden dat ook jij niet kan weerstaan aan de perfecte schoonheid van een pittig, juicy tandoori kippetje met slightly spicy mangochutney en een Indian kruidensalsa? De Bollywood Delight staat voor instant summer op je bord en streelt de tongen van hier tot aan de Taj Mahal.

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Bollywood Delight

ELLIS COCKTAILS

Onze cocktailshaker ontwikkelde speciaal voor jullie (én de zomer) 3 nieuwe cocktails:

  • Cherry Blossom: Liefmans on rocks, blauwe bessen siroop, Amaretto Disaronno
  • Raspberry Daiquiri: Hibiscus siroop, limoen, framboos, Havana Club Rum
  • Bollywood Booster: Dolin Dry Vermouth, Cointreau, gembersiroop, mandarijn, massala, Mandarin Fever-Tre

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Ellis Cocktails

ELLIS MOCKTAILS

  • Not-so-bloody Mary: tomatensap, bbq saus, augurk, selderijzout, jalapeños
  • Blueberry Virgin: blauwe bessen, munt, limoen, bruiswater
  • Sparkles of Passion: passievrucht komkommer, gember, passievrucht siroop, Fever Tree Ginger-Ale

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Ellis Mocktails

BEETROOT "BALLS"

100% veggie bitterballen van rode biet. Met onze Ellis dip

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Beetroot

SWEET POTATO FRIES

We've been waiting for you

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Sweet Potato Fries

SHINY LITTLE GEMS

Gegrilde "Romeinse" sla, crumble van quinoa, geraspte parmezaan & Ellis caesar dressing. YUMMMM!

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Shiny Little Gems

GOAT CHEESE SALAD

Gemengde salade, geitenkaas, zaden, cranberries, gekarameliseerde appel en rode Ellis dressing

Picture by Willem Van Puyenbroeck

Goat Cheese Salad

NEW HOMEMADE ICE TEAS

  • Classic Citrus - Toppings: sinaasappel, citroen, ,munt
  •  Hibiscus Raspberry - Toppings: crumble van frambozen, citroen, munt
  • Exotic Passion - Toppings: passievrucht, citroen, munt
  • Spiced Orange - Toppings: sinaasappel, kaneel, gember, munt

Picture by Willem Van Puyenbroeck

New Homemade Ice Teas

Januari

THE BEYOND BURGER

EEN REVOLUTIONAIRE, 100% VEGAN, PLANTAARDIGE BURGER DIE ERUITZIET EN SMAAKT ALS RUNDVLEES

Wat smaakt naar vlees, ziet eruit als vlees maar is absoluut geen vlees? Onze nieuwe revolutionaire, duurzame en plantaardige Beyond burger! Hij is zó meaty, dat je hem moet proeven om het te geloven. Tijdens onze eeuwige zoektocht naar de Heilige Graal der burgers belandden we in Californië. Daar ontdekten we deze sappige, tasty burger zonder vlees. Wacht… tasty EN zonder vlees? Yep… Bekijk het zo: vlees bestaat uit eiwitten, vetten, mineralen en water. Precies dezelfde bouwstenen die je in het plantenrijk vindt. Dus vlees maken van planten is super logisch. En zelfs goedgekeurd en gesteund door gerespecteerd milieuactivist Leonardo DiCaprio!

The Beyond Burger

November

COLLAB ELLIS GOURMET BURGER X BRANDT & LEVIE

Jiri, Geert en Samuel zijn de drie ‘worstenkoningen’ achter het merk Brandt & Levie, een jong Nederlands merk dat mensen aanzet om minder, maar beter vlees te eten. Hoe het begon? Met een vriendschap en een gedeelde passie voor varkensvlees van topkwaliteit. Ze trokken naar Italië en leerden daar van bekende slagers hoe ze worsten en charcuterie moesten maken. Ze kiezen voor de nose-to-tailaanpak en gebruiken vlees van lokale varkens met vrije uitloop die goed in de watten worden gelegd. Hun producten worden met de hand gemaakt en langzaam gerijpt in hun eigen worstenfabriek in Amsterdam.

De Porky Porchetta is zo lekker dat je hem gewoon ’s moet proberen. Een combinatie van premium varkensvlees, venkelzaadjes en goddelijke porchetta voor een ronduit verslavende smaak. De gerookte Scamorza, een romige Italiaanse kaas, geeft een subtiele rokerige toets met een zoete noot. De paprikaketchup werkt al dat lekkers af met net dat beetje extra kick

Collab Ellis Gourmet Burger x Brandt & Levie

COLLAB ELLIS GOURMET BURGER X GUILLAUME SANCHEZ

Guillaume Sanchez is de new kid on the block in de Franse gastronomie. Na zijn opleiding tot patisseriechef werd hij een van de meest innovatieve chefs van zijn generatie. Na restaurant Nomos opende hij nu Neso, een nieuwe levendige culinaire hotspot in Parijs waar luide muziek wordt gespeeld en plezier wordt gemaakt. Hij kookt met zijn hoofd en zijn hart, en zijn meesterwerken bekoren zelfs de meest veeleisende fijnproevers.

De rebelse chef maakte voor ons een gourmetrundsburger: de Rebel Pulled Beef. Hij voegt er gepekelde worteltjes, gekaramelliseerde ui, erwtjes en een zoetzure wortelketchup aan toe die je van je sokken zal blazen. Dit is de Franse keuken 2.0: een overheerlijk meesterwerk met zoveel smaak dat je papillen zullen dansen van plezier.

Collab Ellis Gourmet Burger x Guillaume Sanchez

Juni

NEW DELI(CIOUS) PASTRAMI

Did you know that Jewish migrants brought pastrami from Romania to New York in the 19th century? For Ellis, in his quest for the perfect burger, this was reason enough to go there for lunch. So, we ended up in the world-famous Katz’s Deli where Pastrami appears on the menu with a capital P for perfect.
We were enthralled, and appointed Hendrik Dierendonck to create an Ellis version. Exactly the same one that you can now enjoy. 
 A pastrami burger, with the famous ‘Dierendonck’ touch: red, west-Flemish beef pastrami, 100% home-made, gently salted and smoked, rubbed with rosemary, dill and fresh garlic… Add some iceberg lettuce, tomatoes, onion and pickles sauce and you have the perfect summer burger!

NEW Deli(cious) Pastrami

Maart

PRAWN STAR

Denk kraakverse grijze garnalen, een patty van scampikroket, op smaak gebracht met een heerlijke tomatensalsa. En dat allemaal in een lekkere briochebun. Maar eerst nog die gamba pellen zonder ze bij je buren te doen belanden.

Prawn Star

December

NEW VEGAN BURGER!

Our Beet the Roots burger will have you switch from meat to veg in a snap! This shiny beauty on a crispy bun brings a vibrant purple to your plate. It is made with a beet patty, beetroot sprouts, the prettiest of all onions, wickedly good watercress and lettuce - covered in a creamy sauce. Responsibly delicious!

NEW VEGAN BURGER!

Oktober

Een nieuw recept, the old fashioned way! Sterrenslager Dierendonck ging op zoek naar de ultieme hamburger, met een vleugje nostalgie naar grootmoeders juicy entrecote. De New Meatlover, da's 190 gram rundergehakt, pulled beef en crumble van rund. Perfect bestaatniet... maar nóg dichterbij komen, wordt moeilijk!

Juni

WE'RE OPEN!

We're open!

April

WE'RE OPEN!

We're open!

GREAT GREEK

GREAT GREEK!
Lente is ... een mediterraans gerecht op je bord! Onze Great Greek is een ode aan de zon. Een sappig stukje lamsvlees met ratatouille van aubergine, frisse komkommer en een toefje romige feta. Alleen de sirtaki en de ouzo moet je er zelf nog bij denken.

Great Greek

BOLLYWOOD DELIGHT

 

The Bollywood Delight

Look who's back in town! Deze aromatische kippenburger neemt je mee op een zinnenprikkelende reis naar Indië. Een krokant broodje, gemarineerde kip, een yoghurt-muntsausje en een kruidige mangochutney. Bravoure à la Bollywood!

 

Bollywood Delight

Maart

WE'RE OPEN!

Ellis-restaurants rijzen als paddenstoelen uit de grond! Vandaag, op 29 maart openen we onze derde vestiging in Antwerpen op de Leopold de Waelplaats. Voortaan eet je de beste burgers van 't Stad met zicht op het Museum van Schone Kunsten. Hoe schoon is dat?!

We're open!

Februari

PARKS - WE ARE OPEN

Parks is de ultieme winkelmetropolis: het walhalla voor de veeleisendeshopper. En tussen het winkelen door, savoureer je hier je favoriete gourmet burger. Geen betere manier om je batterijen op te laden.

Parks - We are open

Januari

SWEET CHORIZO PORC

Hoe maak je een varkensburger de luxe? Met een BRASVAR'ken! Het sappige, verfijnde vlees komt van varkens die dier- en milieuvriendelijk worden gekweekt. Bij deze seizoensburger hoort een heerlijke chutney van abrikozen en chorizo. Gegrilde paprika en rode uien zorgen voor een tasty bite.

SWEET CHORIZO PORC

CRISPY INDIAN HALIBUT

Onze seizoensburger brengt hulde aan de heilbot, de reus van de zee. Met zijn subtiele
en frisse smaak past hij uitstekend bij gemarineerde groentjes - op z'n Indonesisch:
atjar tjampoer. Nog een aromatische appel-currysaus en knapperige ijsbergsla en je hebt
een fishy delicious pleasure!

CRISPY INDIAN HALIBUT

December

WE'RE OPEN

We're open

FAMILY TIME

Family Time

ROSSINI RULES!

Met de feestdagen in het vizier stelden we een burger samen die heerlijk decadent is. Rossini tilt rundsvlees naar een hoger niveau met foie gras, truffelsalsa, confituur van rode ui en knapperige rucola - een presentje voor je smaakpapillen. Proef hem voor het te laat is!

ROSSINI RULES!

PARLY 2, HERE WE ARE!

EGB verovert gestaag het hart en de magen van de Fransen. Onze zuiderburen lusten wel pap van gastronomie. Geen wonder dat de beste burgers ter wereld er als warme broodjes over de toonbank gaan ...

PARLY 2, HERE WE ARE!

Oktober

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

HAPPY TURKEY!
Vergeet die nakende herfstdip! De Happy Turkey-seizoensburger tovert een brede smile op je gezicht. Onze kalkoenburger met waterkers en kervel heeft een zachte anijssmaak, perfect in balans gebracht met een frisse vinaigrette en de zoet-rokerige smaak van courgettes. Eat & enjoy!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

FIG IN LOVE!
Fig in Love is een romantisch avontuur voor je smaakpapillen. Onze rundsburger is vergezeld van een rijkelijke saus met mascarpone, pistachenoten en kaneel. Een dappere chutney op basis van vijgen geeft het geheel pit. Deze hartig-zoete combo brengt foodies gegarandeerd in de culinaire hemel!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER!

September

UTRECHT, HERE WE ARE!

UTRECHT, HERE WE ARE!

Juli

WTF?! BURGER

Zin in een stoere hap met een hoog machogehalte? Zet je tanden dan in onze WTF?! Burger: een beest van een burger met rundvlees, een royale portie kaas en een saus die je doet hunkeren naar méér. Voor M/V met ballen!

WTF?! Burger

SUNNY FRESH CARROT!

Als de zomer niet naar ons komt, toveren wij hem op je bord! Sunny Fresh Carrot proeft zuiders zonnig – ook als het pijpenstelen regent. Voor deze veggieburger van wortel en kikkererwt gaat iedereen voor de bijl. Gember, limoen en ijsbergsla brengen verfrissing – zelfs als de temperaturen daar niet om vragen …

SUNNY FRESH CARROT!

Juni

ELLIS GOURMET BURGER MOVIE SPOT - CHECK IT OUT!

Zag je onze nieuwe spot al? Wij vinden hem smokin’ hot, funky en beestig! In de bioscoop is hij helaas verboden voor kijkers jonger dan twaalf. Maar oordeel vooral zelf: check it out!

   

Ellis Gourmet Burger Movie Spot - Check it out!

SUMMER EDTITION 2016!

De zomereditie van onze Gazette is net van de persen gerold!
Je vindt ze in een van onze restaurants en mag ze trouwens gratis meenemen. Of lees ze hier online!

Summer Edtition 2016!

Mei

TRY OUR EXCLUSIVE 5TH ANNIVERSARY BURGER

Om onze vijfde verjaardag te vieren, stelden we een limited edition-burger samen met Kobe-rundvlees, rechtstreeks ingevoerd uit Japan. Het meest luxueuze vlees ter wereld was vroeger een privilege voor de Japanse keizer. Nu geniet ook jij van dit exclusieve vlees met een superieure smaak en structuur. We serveren het vlees met rammenas, kimchi en een sausje op basis van wasabi - een knipoog naar Japan. Een hemelse burger waarvan de smaak je voor altijd bijblijft!

TRY OUR EXCLUSIVE 5TH ANNIVERSARY BURGER

19 MEI MAAKT ELLIS BLIJ!

Precies vijf jaar geleden opende Ellis haar eerste restaurant op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Dat jullie pap lusten van onze burgers is zeker: op vijf jaar tijd openden we tien vestigingen in België, drie in Nederland, en binnenkort eentje in Frankrijk. Een dikke merci aan al onze trouwe fans voor hun steun én ... goede smaak!

19 mei maakt Ellis blij!

April

WE ARE OPEN!

Na Amsterdam en Rotterdam komen nu ook de foodies van Breda aan hun trekken.

 

 

WE ARE OPEN!

CUTE RELISH LAMB

Cute Relish Lamb wordt bereid met Texels schaap, gegeerd voor zijnsappige vlees. We besprenkelen het lamsvlees met een smaakmaker in New Yorkse stijl met komkommer en citroentijm. De garnituur van ananas, smeuïge geitenkaas en krokante ijsbergsla maakt deze lentefrisse burger gewoonweg onweerstaanbaar!

Cute Relish Lamb

Maart

LOOK INSIDE

Nog geen tijd gehad om al de Ellis vestigingen te bezoeken? Voortaan kan je in elke vestiging virtueel binnenwandelen! Neem een kijkje hier op onze website.

Look inside

Februari

ONZE FOODTRUCK OP BATIBOUW!

Deze week opent Batibouw zijn deuren. Bouwlustigen zakken dan massaal af naar Brussel. Van al dat struinen tussen plinten, schrijnwerk en zonneboilers krijgt een mens honger. Gelukkig bouwt Ellis voortdurend aan heerlijke hamburgers. Zin in een hap tussendoor? Je vindt onze foodtruck tussen paleis 7 en 11, gang 11C

ONZE FOODTRUCK OP BATIBOUW!

Januari

SCARY SMOKED SEAWOLF

Oké, moeders mooiste is hij niet. Maar de zeewolf smaakt - ondanks zijn lelijke tronie - gewoonweg héérlijk! Scary Smoked Catfish met gegrilde zeewolf en Hollandaise-saus combineert perfect met de frisse, anijsachtige smaak van venkel. Een knapperig plakje spek geeft deze lekkernij extra body. Tast toe!

Scary Smoked Seawolf

PROEF ONZE NIEUWSTE SEIZOENSBURGER

Op druilerige winterdagen doet soul food wonderen. Seizoensburger Amazing Glazed Pork is een vette knipoog naar de Elzasser-klassieker met zuurkool. Het Brasvar-varkensvlees is sappig en smakelijk geglazuurd met sinaasappel, tijm en sojasaus. Een hartverwarmende hap met een pittige Aziatische twist, knapperig ijsbergsla en mosterdsaus. Watertanden gegarandeerd

PROEF ONZE NIEUWSTE SEIZOENSBURGER

GAZETTE WINTER 2015!

De wintereditie van onze Gazette is net van de persen gerold!
Je vindt ze in een van de EGB-restaurants en mag ze trouwens gratis meenemen. Of lees ze hier online!

Gazette Winter 2015!

December

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

Gelukkig nieuwjaar!!!

HEROPENING SINT-ALDEGONDISKAAI

Luid tromgeroffel: op 15 december heropent de EGB-vestiging aan het MAS! We sloten even onze deuren om in een mum van tijd de zaak uit te breiden. Meer plaats dus om de vele bezoekers van het MAS en alle andere EGB-fans op te vangen. Nieuwsgierig naar het resultaat van de noeste verbouwingen? Rep je naar de Aldegondiskaai!

HEROPENING SINT-ALDEGONDISKAAI

Oktober

BURGER GUERILLA: MONDAY NOVEMBER 16 2015

Ellis Gourmet Burger Leuven pakt uit met een battle of the burgers waarin chefs Ken Verschueren en Niels Brants het tegen elkaar opnemen. Voor amper 40 euro per persoon geniet je van dappere dranken en spijzen. De gemoedelijke strijd krijg je er voor niks bij. Mail je inschrijving naar guerilla@ellisgourmetburger.com.

Liever gratis genieten? Post een foto van jezelf met een Ellis-burger op een leuke locatie op de Facebookpost van de Burger Guerilla. Wie weet win je een van de twee duotickets. Durf je? Wedstrijd loopt t.e.m. 6 november. De winnaars worden op 9 november bekend gemaakt.

Burger Guerilla: Monday November 16 2015

ELLIS GOURMET BURGER MECHELEN VANAF VANDAAG OPEN

'Het is gebeurd... We zijn open ! Kom naar Ellis Gourmet Burger op de IJzerenleen en laat je verleiden door duivelse burgers...'

Ellis gourmet burger Mechelen vanaf vandaag OPEN

ELLIS GOURMET BURGER KOMT NAAR MECHELEN

Ellis Gourmet Burger komt naar Mechelen, en dat zal iedereen geweten hebben! Om de aftrap te geven voor onze nieuwste locatie, geven we gratis burgers weg op onze Foodtruck Tour. Onze foodtruck houdt deze week halt op strategische locaties in het Mechelse. See you there!

Ellis Gourmet Burger komt naar Mechelen

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

Is er iemand op wie je graag indruk wil maken? Of wou je gewoon jezelf eens trakteren op iets bijzonders? In beide gevallen moet je dringend proeven van onze sweet yellow lobster tussen zo'n heerlijk luxueus briochebroodje. Dat vormt het geknipte omhulsel voor dat verrukkelijk verse, perfect gekookte kreeftenvlees. Zalig malse en sappige kreeft, gecombineerd met rucola en oosterse pak choi en om het helemaal af te maken een delicaat laagje saffraanmayonaise. Wat een feest voor je smaakpapillen!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

Nu de temperaturen dalen wordt de warmte opzoeken een nieuwe topprioriteit. Wel, onze nieuwe red chilli burger is zo hot en hartig dat je er blij van wordt... en het er warm van krijgt. Perfect om op kille dagen te chillen, dus - of is het chilliën ! Deze burger bevat gemalen rundvlees, chilli-tomatensaus die er de pit aan geeft en jalapeños die de temperatuur zullen doen stijgen. De cheddar en de knapperige sla herstellen dan weer het smaakevenwicht... want dat we je een kick willen bezorgen wil nog niet zeggen dat je ook je mond moet schroeien!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

September

ELLIS GOURMET BURGER GENOMINEERD VOOR HANDELSCONCEPT VAN HET JAAR!

Dat onze hamburgers 'prijsbeesten' zijn, daar lopen we graag mee te koop. Dat we met EGB zélf in de prijzen vallen, daar pakken we nog liever mee uit. Schreeuw het van de daken: EGB staat op de shortlist van de Mercuriusprijs. Op 28 oktober weet je wie aan de haal gaat met de prijs voor hét handelsconcept van 2015. 
Duimen voor ons f*cking-licking good food!

Ellis Gourmet Burger genomineerd voor Handelsconcept van het jaar!

TRY OUR NEWEST SEASON BURGER

Het Texelse schaap is opvallend gespierd. Resultaat: slank en stevig vlees van topkwaliteit!
De gegrilde paprika en tapenade doen het vlees alle eer aan.
Wat deze burger écht onweerstaanbaar maakt? De Torta de Oveja: een artisanale kaas van rauwe schapenmelk, zo smeuïg dat hij smelt in je mond.
Zijn kenmerkende smaak tilt het lamsvlees naar een hoger niveau, zonder te overheersen - een terechte winnaar van de gouden medaille op de World Cheese Awards 2014

try our newest season burger

Juni

HELLO SUNSHINE, IT’S SUMMERTIME!

Het zomert bij Ellis! En dan zijn we nóg meer open. Vanaf 15 juni kun je hier alle dagen terecht voor je favoriete hap, verkwikkende cocktails en dorstlessende ijsthee 'maison'. We houden je hoofd koel en je hart warm van 11:30 tot 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot middernacht. Kom snel proeven van de zomer!

Hello sunshine, it’s summertime!

BIJT DE EXAMENSTRESS WEG!

Blokken is nooit populair geweest, behalve het tv-spelletje in ons collectieve geheugen. Examens zijn een blok aan het been van de student. Gelukkig zijn er manieren om de stress te lijf te gaan: pik een festival mee, volg een cursus paaldansen, of hou het hoofd koel in een plonsbad. Nóg beter: haal de knoop uit je maag met een heerlijke burger – de beste hap in tijden van examenstress

BIJT DE EXAMENSTRESS WEG!

Mei

ZET EEN BURGER OP JE BUCKET LIST!

Hoe ziet jouw perfecte burger er uit? Hoe vettiger hoe prettiger, of licht en verfijnd? Simpel en sober, of een culinair hoogstandje? Pittig en met ballen, of zacht en zoet? Van eigen bodem of met een exotisch kantje? At je hem al, of kwam je hem alleen nog maar tegen in je dromen? Laat het ons weten!

Zet een burger op je bucket list!

ELLIS GOURMET BURGER EN TOPCHEF WOUTER KEERSMAEKERS SAMEN OP ANTWERPEN PROEFT.

Van 14 tot en met 17 mei strijkt het culinaire publieksfestival Antwerpen Proeft neer in de Waagnatie. Ellis Gourmet Burger en topchef Wouter Keersmaekers van de Schone van Boskoop slaan de handen in elkaar. We bedachten speciaal voor deze gelegenheid een bijzondere burger. Kom hem proeven in onze Foodtruck!

Ellis Gourmet Burger en topchef Wouter Keersmaekers samen op Antwerpen Proeft.

April

ONTDEK DE BLUE CHEESE MADNESS

Kaas met ballen!
Onze Blue Cheese Madness heeft zijn naam niet gestolen. In deze rundvleesburger speelt blauwe kaas een gewaagde hoofdrol. 'Bleu des Causses' van kaaskenners Van Tricht is  een intense, perfect gerijpte kaas. Wie durft?

Ontdek de Blue Cheese Madness

OPENING ELLIS GOURMET BURGER LEUVEN

"One small step for Ellis, one giant leap for Leuven" - Alderman Erik Vanderheiden.

Opening Ellis Gourmet Burger Leuven

Februari

40 DAGEN ZONDER VLEES BIJ ELLIS GOURMET BURGER

40 dagen zonder vlees hoeft niet gelijk te staan aan 40 dagen zonder burger. Probeer daarom zeker eens onze overheerlijke veggieburgers

40 dagen zonder vlees bij Ellis Gourmet Burger