Story

Who the f**k is Ellis…

Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. Ja, we gebruiken absoluut de beste producten, maar verfijnen onze recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs.

Onze naam…

We moeten de waarheid onder ogen zien: hoewel de hamburger eeuwen geleden bedacht werd, werd hij de laatste decennia vooral vervolmaakt in de VS. Onze naam verwijst daarom naar Ellis Island bij New York, een grenspost waar Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de VS binnenstroomden. Ellis Gourmet Burger wil de kwaliteitsburger uit de VS opnieuw introduceren in Europa.

Wat is de 'Louis Original'…

Aan het begin van de 13e eeuw legden de soldaten van de Mongoolse krijgsheer Dzjengis Khan rauw vlees onder hun zadel, zodat de beweging van de paarden het vlees mals zou maken. Toen zijn kleinzoon Koeblai Khan Moskou veroverde, vond dit culinaire gebruik ook daar ingang. De Russen noemden het vlees 'steak tartaar' naar de naam die ze de Mongolen toedichtten en Russische koks voegden al snel ui en eieren toe voor een rijkere smaak. Door de handel met Russische steden raakte het gerecht 'ingeburgerd' in de Duitse havenstad Hamburg, waar het Hamburgse steak gedoopt werd. Vorige eeuw emigreerden heel wat Europeanen naar Amerika via Ellis Island in New York. Omdat gerookt en gepekeld vlees langer houdbaar is, werd een variant van deze Hamburgse steak populair op de oceaanstomers die immigranten naar het 'beloofde land' brachten. Eethuisjes in de haven van New York zetten begin 19e eeuw steak Hamburgse stijl op het menu, om zo de pas aangekomen Duitse emigranten te lokken. Volgens de legende serveerde Louis Lunch in New Haven, rond 1900, een hamburger tussen twee sneetjes toast aan een klant die er snel vandoor moest...

 

Benieuwd naar het volledige menu van Ellis? Of waar je ons kan vinden?

Wie houdt nu niet van cookies